Bejelentkezés

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

I M R E I   J Ó Z S E F N É

hites  igazságügyi energiagazdálkodási szakértő

 

1022. Bpest,  Tulipán-u.15                iü.bejegyzés száma: 4198

                                   tel/fax: 1/ 326-5159                mobil: 06/20-367-42-52

e-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

Dr. Dorkota Lajos elnök Úr

Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal

                    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Dr. Bakondi György tü. altábornagy Úr, főigazgató

          BM. Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

                    Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Tisztelt Elnök Úr és Főigazgató Úr!

 

 

Tárgy: panasz.

 

Panaszomat olyan komolynak vélelmezem, hogy Mindkettőjüknek küldöm egyidejűleg, remélve, hogy ezzel az ügyintézést, egymás tájékoztatását leegyszerűsítem. A sorrendet indokolja, hogy  tudtommal  a MEKH gyakorol szakmai felügyeletet ELMŰ felett.

 

Kb. két héttel ezelőtt utcánkban áramszünet volt. A sok lakást érintő áramkimaradást azonnal be szerettem volna jelenteni  az ELMŰ-nek.

A rengeteg gomb nyomkodást elkerülendő, először a 112-t hívtam, kérve, hogy kapcsoljanak ki oda. Közölték, hogy erre nincs lehetőség, hívjam ELMŰ 06-40/38-39-40-es hibabejelentő számát. Ezt tettem.

 

A gépi hang azt mondta: 1. gomb közvilágítás, 2. gomb: minden egyéb.

Megnyomtam a 2. gombot. Legnagyobb megdöbbenésemre ismét egy gépi hang jelentkezett, és azt mondta: ez a hibacím bejelentő, diktáljam be a 8 jegyű felhasználó azonositó számomat!!!  Nem tudom, van-e ember, aki állandóan asztalán tartja villanyszámláját, melyen a számot egyébként sötétben valószínűleg nem is tudná kiolvasni. No comment…

 

Kérem Önöket, szíveskedjenek eljárni az ügy megnyugtató, élet- és vagyonbiztonságot kielégítő rendezésében, azaz a 2.gomb megnyomására már élő hang jelentkezzen,  a címet kérdezze, ne a felhasználó azonosító számot.

Mindezeket azért vagyok kénytelen ennyire részletezni, mert erről Önök nem tudhatnak. Csak az tudja, aki ebbe a helyzetbe kerül.

 

Miután plakátok hirdetik a 112-t, joggal gondoltam arra, hogy onnan közvetlenül kikapcsolnak az ELMŰ-höz.  Régen a 105-ről a Tűzoltóság ilyen esetben  azonnal ki tudott kapcsolni. Ez ma ki is próbáltam, ma is így van, mert a 105 hívószám még él. Azonban lehetetlen állapot állna elő, ha az áramszünetet mindenki a Tűzoltóság felé jelezné.

 

Mint a Magyar Energiafogyasztók Szövetsége elnökségi tagja, sok szakmai értekezleten vetettem már fel, hogy a hibabejelentés legyen a legelső gomb, és ott élő hang jelentkezzen. Nem szakterületem annak eldöntése, hogy mi lesz a helyes megoldás.

 

Ezért kérem az Önök szíves intézkedését, bízva annak gyorsaságában és sikerében (először csak az ELMŰ automatát kellene átállítani,  utána a 112 is kapcsolhatná ELMŰ-t).

 

 

                                                 TISZTELETTEL

 

Bpest, 2014-12-19

 

                                                                             Imrei Józsefné

                                                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top